Lenka Čviriková - Hriadeľová a jej rodina titul

Hriadeľovej syn Samko: Mama mi nedáva jesť!

Moderátorka Športu Lenka Čviriková – Hriadeľová priznáva, že ratolesti ju detskou úprimnosťou prekvapujú každý deň.

Lenka Čviriková – Hriadeľová je nielen moderátorkou Športu, ale aj dvojnásobnou mamou. Aj keď sa celý jej svet točí najmä okolo synov Samka a Maxima, nesťažuje sa. „Niekedy mám pocit, akoby som žila ich životy, nie svoj,“ usmieva sa. Jedným dychom však dodáva, že presne tak to ale má byť. Nie je pritom pre ňu dôležitá aktivita, akej sa spoločne venujú, ale už len skutočnosť, že sú vôbec ako rodina spolu. „Málokedy sa nám totiž byť celej rodine spolu. Ale o týždeň odchádzme na dovolenku a tam si užijeme krásnych spoločných 10 dní voľna,“ teší sa už v predstihu.

Práve na dovolenke svojim najbližším vynahrádza aj čas, ktorého im pre pracovné povinnosti nemôže venovať toľko, koľko by chcela. To však neznamená, že Samko a Maxim môžu robiť, čo sa im zachce. „Som mama kamoška. Vždy som chcela takou byť. Ale som aj prísna, taká prísna kamoška,“ hovorí o sebe. Lenka sa snaží s deťmi vždy viesť dialóg, počuť názor na konkrétnu vec a potom hľadať kompromis. „Nie som direktívna,“ dodáva sympatická blondínka, ktorá sa už teší, ako na dovolenke spoločne oslávia Medzinárodný deň detá, Maximove meniny aj narodeniny a aj manželov sviatok.

Vychovať z detí inteligentných a slušných ľudí dá zabrať. To pozná každá mama, svoje o tom vie aj Lenka Čviriková – Hriadeľová. Deti ju naviac dokážu každý deň prekvapiť svojou pravdovravnosťou  a detskou úprimnosťou. Zážitkov má na rozdávanie: „Raz sme prišli na návštevu, Samko sa vrhol na tyčinky a keď sa ho opýtali, či mu mama nedáva jesť, tak len prikývol a povedal  – nedáva!“  Na vtipných príhodách sa Lenka už smeje. Jedna z nich sa opakuje každý rok. Keď sa manžel Peter prezlečie za Mikuláša, Maxim ho dokáže ihneď odhaliť. „Veď to si ty tatík. Taký veľký nos máš len ty,“ spomína na milé príhody Lenka.